Anti Animalia jaetaan maa- ja metsätalousministeri Jari Koskiselle


Eläinsuojeluliitto Animalia jakaa Maailman Eläinten päivänä 4.10. Anti Animalia –palkinnon maa- ja metsätalousministeri Jari Koskiselle (kok.). Palkinto jaetaan taholle tai tahoille, joiden toivotaan muuttavan toimintaansa eläinystävällisempään suuntaan.

– Ministeri Koskinen ei ole valitettavasti osoittautunut ainakaan toistaiseksi tehtävässään erityiseksi eläinten tai eläinsuojelun ystäväksi, kommentoi palkintoa Eläinsuojeluliitto Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara.

– Turkistarhaton Suomi –kansalaisaloitteen yhteydessä ministeri Koskinen otti vahvasti kantaa epäeettisen, miljoonille turkiseläimille tarpeetonta kärsimystä aiheuttavan turkistarhauksen puolesta. Oireellista on, että tänään, Maailman Eläinten päivänä, ministeri Koskinen on puhumassa Saga Furs -turkishuutokauppayhtiön tilaisuudessa, Tuomivaara paheksuu.

Eläinsuojeluliitto Animalian mukaan Koskiselle myönnettävää Anti Animalia –palkintoa perustelevat myös ministerin riittämättömät toimet monien luonnonvaraisten eläinten suojelemiseksi sekä resurssien riittämätön ohjaus eläinsuojelulain uudistustyöhön.

– Eläinsuojelulain kokonaisuudistuksen piti valmistua vuoden 2014 loppuun mennessä, mutta monet osapuolet, muun muassa Eläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnat, ovat ilmaisseet huolensa uudistuksen vähäisistä resursseista, Salla Tuomivaara kertoo.

– Ministeri Koskinen on vaarassa jäädä historiaan ministerinä, jonka kaudella suomalaiset kalat, sudet ja norpatkin ovat uhattuna. Toivomme, että ministeri kunnostautuu eläinsuojelusektorilla ja osoittautuu vaikkapa jo ensi vuonna Pro Animalia –tunnustuspalkinnon arvoiseksi, Tuomivaara kommentoi.

Eläinsuojeluliitto Animalia on jakanut Pro Animalia ja Anti Animalia –palkintoja vuodesta 1991 lähtien. Aiemmat palkintojen saajat löytyvät osoitteesta http://www.animalia.fi/medialle/pro-ja-anti-animalia-palkinnot