Kansanäänestys Euroopan edistyksellisimmän eläinsuojelulainsäädännön puolesta


Animalian ja SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton tiedote 17.4.2009
Julkaistavissa heti

Kansanäänestys Euroopan edistyksellisimmän eläinsuojelulainsäädännön puolesta

Moni poliitikko ja puolue ilmoittaa eläinten hyvinvoinnin olevan heille tärkeässä asemassa. Mitä eläinten eteen todellisuudessa tehdään? Vastauksen antaa Animalian ja SEYn yhteinen verkkosivusto elainpolitiikka.fi, jonka avajaisia vietetään 23.4. klo 14-18 Lasipalatsin kulmalla Helsingissä. Samalla järjestetään symbolinen neuvoa-antava kansanäänestys Euroopan edistyksellisimmän eläinsuojelulainsäädännön saamiseksi Suomeen.

Avajaisiin osallistuvat mm. kansanedustajat Heidi Hautala, Satu Taiveaho, Paavo Arhinmäki ja Johanna Sumuvuori. Avajaispäivänä julkistetaan sivustoa varten tehdyn eläinsuojelukyselyn tulokset puolueittain ja edustajakohtaisesti. Sivustolta löytyvät myös kaikki edustajien tekemät eläinten hyvinvointiin liittyvät valtiopäivätoimet kuluvalta kaudelta eduskunnassa sekä Euroopan parlamentissa.

Avajaisten kunniaksi järjestetään myös symbolinen neuvoa-antava kansanäänestys. Kaikki halukkaat kutsutaan avajaisiin äänestämään siitä, pitäisikö Suomeen luoda Euroopan edistyksellisin eläinsuojelulainsäädäntö. Äänestys toimii lähtölaukauksena adressille, jonka tavoitteena on vuoteen 2011 mennessä kerätä 100 000 nimeä uuden eläinsuojelulainsäädännön puolesta.

Usea puolue, edustaja ja ehdokas pyrkii profiloitumaan eläinten hyvinvoinnin edistäjänä. Toisaalta moni muu voi tehdä sitkeää työtä eläinten hyväksi saamatta siitä kiitosta. Miten eläinten hyvinvoinnista huolestunut kansalainen ja äänestäjä voi tietää, kuka täyttää lupauksensa ja ketä ylipäätään kannattaa äänestää?

Näihin kysymyksiin vastaa SEYn ja Animalian verkkosivusto www. elainpolitiikka.fi. Sivuston tarkoituksena on luoda edustajille ja ehdokkaille kanava, jonka avulla he voivat jatkossa tuoda esiin eläinsuojelukantojaan ja -tekojaan. Tavoitteena on myös tarjota kansalaisille tietoa edustajien ja ehdokkaiden toimista eläinten hyvinvoinnin puolesta sekä muista ajankohtaisista eläinsuojeluasioista.

Lisätietoja:
www.elainpolitiikka.fi (aukeavat torstaina 23.4.)

Animalia:
Toiminnanjohtaja Kati Pulli, p. (09) 720 65 910, 050 384 50 72

Tiedottaja Eeva Suhonen, p. (09) 720 65 914, 050 302 81 70

Toiminnanjohtajan avustaja Laura Uotila,  p. (09) 720 65 913

SEY Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto:

Viestintäpäällikkö Maria Blomster, p. 050 557 2463