Kissakaverikampanja alkaa jälleen


SEY:n lehdistötiedote

24.4.2010

Suomalaisilta lemmikin omistajilta toivotaan lisää vastuullisuutta:

Suomessa hylätään vuosittain edelleen tuhansia kissoja

Suomessa hylätään vuosittain tuhansia eläimiä, joista suurin osa on kissoja. Jo seitsemättä kertaa käynnistyneen Whiskas Kissakaveria Ei Jätetä! -kampanjan avulla halutaan parantaa tilannetta, kannustaa suomalaisia vastuulliseen lemmikin omistajuuteen ja herättää keskustelua lemmikin ottamisesta ja pitämisestä. Vuodesta 2004 asti järjestetyn kampanjan takana ovat SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto, Whiskas sekä kampanjan julkisuudesta tutut kummit.

”Vastuullinen eläimen pitäminen ja eläimestä huolehtiminen on eläimen omistajan tärkein tehtävä. Suomessa jätetään heitteille vuosittain tuhansia eläimiä, joista suurin osa on kissoja. Yhdeksän kymmenestä hylätystä eläimestä on kissa,” kertoo SEYn toiminnanjohtaja Helinä Ylisirniö.

Kissat ovat pitkäikäisiä eläimiä ja voivat parhaimmassa tapauksessa olla omistajansa seurana jopa 20 vuotta. ”On tärkeää, että kissan lemmikikseen ottavat sitoutuvat pitämään eläimestä huolta koko sen eliniän ajan. Kissan pitäminen vaatii myös taloudellista sitoutumista, sillä lääkäri- ja ruokakuluineen kissan pitäminen voi maksaa kymmeniä, joskus jopa satoja euroja kuukaudessa – 20 vuodessa siis monia tuhansia,” Ylisirniö painottaa.

Kampanjan avulla kerätyt varat lahjoitetaan löytökissojen avuksi

Vuoden 2010 Whiskas Kissakaveria Ei Jätetä -kampanja käynnistyy jälleen PetExpo-messuilla 24.4.–25.4. Kampanjan kummeina jatkavat edellisvuosien tapaan Michael Monroe, Eija Vilpas, Jone Nikula, Jonna Kosonen, Kristian Meurman ja Mari Relander.

Kuuden edellisen vuoden aikana kampanjassa on kerätty SEY:n löytöeläintoiminnalle yhteensä yli 52 850 euroa. SEY:n eri puolilla Suomea sijaitsevat jäsenyhdistykset käyttävät varat hylättyjen kissojen auttamiseen, kuten muun muassa leikkauksiin, madotuksiin, rokotuksiin ja tunnistusmerkintöihin mikrosirulla. Kampanjaan voi osallistua heinäkuun loppuun asti tekstiviestilahjoituksella tai tekemällä lahjoituksen osoitteessa www.kissakaveri.fi.

Tänä vuonna Kissakaveri-verkkosivustoille avataan myös uusi Kissakaveri-foorumi. Foorumissa kissojen uudet omistajat voivat jakaa kokemuksia sekä seurata Kissatalojen toimintaa ja löytökissojen uusien kotien löytymistä.

Näin osallistut kampanjaan:

Tee lahjoitus verkkopankin kautta osoitteesta www.kissakaveri.fi tai lähettämällä tekstiviesti.

Lahjoitus tekstiviestitse: Valitse lahjoituskohde ja lähetä viesti numeroon 16141.

– 5 euroa madotus tai ruoka-annos päiväksi lähetä viesti Whiskas 5 numeroon 16141

– 10 euroa tunnistusmerkintä mikrosirulla lähetä viesti Whiskas 10 numeroon 16141

– 20 euroa rokotus lähetä viesti Whiskas 20 numeroon 16141

Varoilla tuetaan SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton löytöeläintoimintaa.

SEYn huoneentaulu lemmikkikissaa harkitsevalle

1. Kissa on hieno ja itsenäinen lemmikkieläin, josta on omistajalleen seuraa parhaimmillaan 20 vuodeksi. Harkitse, oletko valmis pitämään siitä huolta koko sen eliniän ajan.

2. Kissa pitää leikata. Leikkaamattomat löytökissat saavat luonnossa nopeasti ja hallitsemattomasti uusia pentuja. Leikkaamattomat lemmikkikarkuritkin voivat käden käänteessä saada aikaan pesueellisen jälkeläisiä.

3. Tunnistusmerkintä mikrosirulla on suositeltava kaikille kissoille. Valtaosa löytöeläintaloihin päätyneistä kissoista on karanneita ja alle 10 % niistä tullaan hakemaan takaisin kotiin. Mikrosirun voi laitattaa eläinlääkärikäynnin yhteydessä.

4. Ulkoiluta kissaa vain valvotusti: ulkotarhassa tai valjaissa. Kissa ei selviä vapaana Suomen luonnossa, etenkään talvisin.

5. Kohtele kissaa perheenjäsenenä, mutta muista, että sillä on kissamaiset tarpeensa. Anna rakkautta, hoivaa ja hellyyttä, mutta tarjoa myös virikkeitä ja tekemistä.

Lisätiedot:

Sanna Konsti

Markkinointipäällikkö
Mars Finland Oy
p.050 575 0028

Helinä Ylisirniö
toiminnanjohtaja
Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto
p. 050 371 2740

Kuvat ja haastattelupyynnöt:

Nora Stanley

Hill and Knowlton

nora.stanley(at)hillandknowlton.fi

p. 050 589 0594