Kuntavaalit 2017


 

Animalia ja SEY nostavat kuntavaaleissa eläinsuojeluasiat keskusteluun. Eläinsuojelu- ja eläinten hyvinvointikysymykset liittyvät monissa kohdin myös kunnissa tehtäviin päätöksiin.

 

Tee vaalikoneemme

Eläinpoliittinen vaalikone on avatunut! Vaalikoneesta on helppoa etsiä eläinmyönteinen ehdokas omasta kunnasta. Eläinpoliittinen vaalikone löytyy osoitteesta vaalikone.elainpolitiikka.fi.

Vaalikoneessa kysytään ehdokkaiden ruokavaliota. Koostamme listaa vegaaniehdokkaista, tarkista lista täältä.

Ehdokas: tunnukset vaalikoneeseen vastaamiseksi on toimitettu puolueille. Mahdollisiin kysymyksiin vaalikoneesta vastaa Laura Uotila, laura.uotila@animalia.fi.

 

Teemamme kuntavaaleissa

elainkunta_logo_RGB_puuteri1. Julkisten ruokapalveluiden ateriatarjonta on muutettava nykyistä kasvispainotteisemmaksi ja eläinkunnan tuotteiden osuutta vähennettävä, esimerkiksi kasvisruokapäiviä käyttöön ottamalla.

2. Jokaisella kunnalla tulee olla nimetty päivystävä valvontaeläinlääkäri.

3. Eläinsuojeluvalvonnan resursseja kunnissa on lisättävä niin, että kaikki sääntömääräiset eläinsuojelutarkastukset saadaan toteutettua.

4. Kuntien tulee ottaa vastuulleen irrallaan tavattujen seura- ja harrastuseläinten kiinniotto ja kuljetus sekä näistä koituvat kustannukset. Lisäksi löytöeläinten hoidon laatua tulee parantaa.

5. Kaikkien kuntien tulee nimetä taho, johon hoitoa tarvitsevat luonnonvaraiset eläimet voi kuljettaa sekä vastata kuljetuksesta ja hoidosta koituvista kustannuksista.

6. Kuntiin tulee perustaa eläinsuojelutoimijoiden yhteistyöelin.

Lue lisää teemoista täältä.