Kuntavaalit 2017


Animalia ja SEY nostivat kuntavaaleissa eläinsuojeluasiat keskusteluun. Eläinsuojelu- ja eläinten hyvinvointikysymykset liittyvät monissa kohdin myös kunnissa tehtäviin päätöksiin.

Kuntavaalit nostivat Suomen kuntiin paljon uusia eläinsuojelumyönteisiä päättäjiä. Vaalien tuloksia pääsee tarkastelemaan esimerkiksi Ylen kuntavaalien tulospalvelussa.

Vaalikone auttoi äänestyspäätöksessä

SEYn ja Animalian Eläinpoliittista vaalikonetta tehtiin ahkerasti. Vaalikoneella oli mahdollista etsiä eläinmyönteinen ehdokas omasta kunnasta.

Vaalikoneessa kysyttiin myös ehdokkaiden ruokavaliota. Koostimme listan vegaaniehdokkaista.

 

Teemamme kuntavaaleissa 2017

elainkunta_logo_RGB_puuteri1. Julkisten ruokapalveluiden ateriatarjonta on muutettava nykyistä kasvispainotteisemmaksi ja eläinkunnan tuotteiden osuutta vähennettävä, esimerkiksi kasvisruokapäiviä käyttöön ottamalla.

2. Jokaisella kunnalla tulee olla nimetty päivystävä valvontaeläinlääkäri.

3. Eläinsuojeluvalvonnan resursseja kunnissa on lisättävä niin, että kaikki sääntömääräiset eläinsuojelutarkastukset saadaan toteutettua.

4. Kuntien tulee ottaa vastuulleen irrallaan tavattujen seura- ja harrastuseläinten kiinniotto ja kuljetus sekä näistä koituvat kustannukset. Lisäksi löytöeläinten hoidon laatua tulee parantaa.

5. Kaikkien kuntien tulee nimetä taho, johon hoitoa tarvitsevat luonnonvaraiset eläimet voi kuljettaa sekä vastata kuljetuksesta ja hoidosta koituvista kustannuksista.

6. Kuntiin tulee perustaa eläinsuojelutoimijoiden yhteistyöelin.

Lue lisää teemoista täältä.