Lens Politica ja Animalia kaappasivat sanomalehden!


6.11.2009

Lens Politica julkaisee yhteistyössä Eläinsuojeluliitto Animalia ry:n kanssa perjantaina 6.11. ”Maaseudun Tulvaisuus” -nimisen näköislehden.  Lehden ulkonäkö on saanut vaikutteita Maaseudun Tulevaisuus -sanomalehdeltä ja siinä olevat artikkelit jäljittelevät uutislehden tyyliä. Lehteä jaetaan ilmaiseksi perjantai-aamuna 6.11. kello 6.30-9.00 eri jakelupisteissä Helsingin keskustassa. Lens Politica ryhmä sijoittuu Luonto-Liiton vapaaehtoisten kanssa Narinkkatorille Kampin keskuksen eteen ja Animalia Helsingin rautatieaseman Elielinaukiolle ja Pasilan asemalle. Animalia jakaa lehteä myös messukeskuksessa järjestettävien ELMA-maatalousmessujen edustalla. Medialla on mahdollisuus tavata Animalian edustajia myös klo 10-18 ELMA-messuilla Animalian infoteltassa 6u61 (isossa 6. hallissa).

Lehden nettiversion voit lukea täältä (pdf).

Lehteä jaetaan perjantaiaamuna myös Tampereella, Oulussa ja Kirkkonummella. Lisäksi lehteä jaetaan samana päivänä ilmestyvän ilmaisjakelulehti Voiman liitteenä. Lehden yhteispainos on 80 000 ja se on toteutettu vapaaehtoisvoimin. Lehti on luettavissa myös verkkosivuilla www.maaseuduntulvaisuus.com sekä Animalian verkkosivuilla www.animalia.fi.

Lehden artikkelit ovat kriittisiä kannanottoja viimeaikaisiin uutisaiheisiin sekä muhin tärkeisiin kysymyksiin, joita julkaisijat haluavat nostaa julkiseen keskusteluun. Lehden tarkoitus on kiinnittää huomiota yksittäisiin epäkohtiin, kuten ilmastonmuutokseen ja eläinten teolliseen tuotantoon sekä siihen, miten näitä aiheita on mediassa käsitelty. Samalla lehti kertoo Animalian visioista tulevaisuuden yhteiskunnasta vuonna 2025. Lehti haastaa myös lukijat miettimään omaa medialukutaitoaan sekä suhdettaan jatkuvasti paisuvaan uutisvirtaan. Julkaisijat toivovat lehden toimivan keskustelunavaajana ja -aiheena niin kodeissa, kouluissa ja työpaikoilla kuin myös laajemmin.

Kyseessä on myös kunnianosoitus amerikkalaista The Yes Men -ryhmää kohtaan. Tempausta on suunniteltu yhdessä näiden aktivistien kanssa, jotka kaappasivat marraskuussa 2008 New York Times -lehden. Tuolloin New Yorkin kaduilla jaettiin ilmaiseksi lehteä, jonka etusivulla komeili uutinen Irakin sodan loppumisesta. Ryhmästä kertova dokumentti The Yes Men Fix the World esitetään Lens Politica -festivaalilla ja ryhmän edustaja Mike Bonanno on läsnä festivaalin avajaisnäytöksessä keskiviikkona 11.11. Kiasma-teatterissa.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Animalia:
Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara p. 050 384 5072 Animalian tiedottaja Eeva Suhonen p. 050 302 81 70 Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@animalia.fi

Lens Politica:
Tuottaja Nina Toppila, p. 045 657 8694
Lens Politica – Film and Media Art Festival 11.-15.11.2009 nina.toppila(at)kuva.fi, www.lenspolitica.net