Miten voin vaikuttaa?


Ole mukana vaikuttamassa!

Ole mukana vaikuttamassa!

Jokaisella meistä on vaikutusvaltaa siihen, miten eläimiä kohdellaan. Paitsi henkilökohtaisilla valinnoillasi elämässäsi, on suurta merkitystä myös sillä, kenelle annat mahdollisuuden käyttää päätäntävaltaa yhteiskunnassa. Pelkkä äänestäminen ei kuitenkaan ole ainoa mahdollisuus vaikuttaa kansanedustajiin ja muihin päättäjiin.

Kerro huolesi päättäjille

Ota rohkeasti yhteyttä kansanedustajiin ja europarlamentaarikkoihin sekä ennen vaaleja että myös vaalien jälkeen. Vaadi heitä pitämään aiemmat lupauksensa eläinsuojelun edistämisestä. Pyydä heitä myös tekemään eläinsuojelua edistäviä aloitteita ja tukemaan jo käsittelyssä olevia hankkeita.

Listan Suomen kansanedustajista löydät täältä. Yleisimmin edustajien sähköpostiosoite on etunimi.sukunimi@eduskunta.fi. Mikäli edustajalla on avustaja, kannattaa viesti lähettää kopiona myös hänelle. Voit ottaa edustajiin yhteyttä myös puhelimitse ja kirjeitse. Listan Suomen europarlamentaarikoista löydät täältä. Heidän sähköpostiosoitteensa ovat yleensä muotoa etunimi.sukunimi@europarl.europa.eu. Myös heidän avustajilleen kannattaa lähettää kopio viestistä.

Kansanedustajat sekä europarlamentaarikot kuuluvat erilaisiin valiokuntiin. Sillä, mihin valiokuntaan edustaja kuuluu, voi olla hyvinkin suuri merkitys asioista päätettäessä. Täältä löydät tietoaa valiokunnista, ja täällä voit tutustua Euroopan parlamentin valiokuntiin. Sinun äänesi Euroopassa on sivusto, jonka kautta voi osallistua mm. EU-lainsäädännön kuulemismenettelyyn.

Suomen hallituksen ministereillä on vaikutusvaltaa EU:ssa erityisesti Euroopan ministerineuvoston kautta, jossa he edustavat Suomen kantaa. Siksi myös ministereihin kannattaa olla yhteydessä esimerkiksi erilaisista EU:ssa käsittelyssä olevista lakiehdotuksista. Valtioneuvoston sivuilta löydät listan Suomen ministereistä

Lisäksi voit herättää keskustelua eläinpolitiikasta tuttavapiirissäsi tai vaikkapa kirjoittamalla aiheesta mielipidekirjoituksia.

Tue työtämme paremman eläinpolitiikan puolesta

Tätä sivustoa ylläpitävät Animalia ja SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto toimivat lähes kokonaan lahjoitusten varassa. Pienikin lahjoitus auttaa turvaamaan toiminnan jatkuvuutta. Molemmat järjestöt tekevät pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä myös politiikkaan ja lainsäädäntöön vaikuttamisen parissa.

Animalia ja SEY antavat asiantuntijoina lausuntoina eri tahoille, neuvottelevat päättäjien kanssa sekä toimivat eläinsuojelun edustajina työryhmissä ja toimikunnissa. Lisäksi vaikutamme muun muassa aktiivisella tiedottamisella ja materiaaleja tuottamalla, lobbaamalla, päättäjille kohdistetuilla vetoomuksilla, erilaisilla tempauksilla ja tapahtumilla jne.

sey_logoLahjoita SEY:lle

SEY on koko maan kattava kansalaisjärjestö. Eläinsuojeluvalvojien työ on tärkeä osa SEY:n toimintaa, ja heidän työstään syntyvät kustannukset ovat huomattava menoerä. SEY toimii lähes pelkästään lahjoitusvaroin.

Voit tukea toimintaa itsellesi sopivimmalla summalla.

Lue lisää SEY:lle lahjoittamisesta täältä.

Lahjoita Animalialle

Animalia toimii valtakunnallisesti ja tekee paljon myös kansainvälistä yhteistyötä. Lahjoitusten avulla pystymme toimimaan pitkäjänteisesti ja määrätietoisesti eläinten hyväksi. Varat käytetään käytännön työhön eläinten hyväksi.

Voit tukea toimintaa itsellesi sopivimmalla summalla.

Lue lisää Animalialle lahjoittamisesta täältä.