Pro Animalia –palkinnot Turkistarhaton Suomi –kansalaisaloitetta puoltaneille kansanedustajille sekä Docventuresin Tuomas Milonoffille ja Riku Rantalalle


Eläinsuojeluliitto Animalia myöntää Maailman Eläinten päivänä 4.10.2013 kaksi Pro Animalia –palkintoa teoista eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi. Pro Animalia –palkinto myönnetään taholle tai tahoille, jotka ovat esimerkillisellä toiminnallaan edistäneet eläinten hyvinvointia.

Vuoden 2013 Pro Animalia –palkinnon saavat

-Turkistarhaton Suomi –kansalaisaloitetta eduskuntaäänestyksessä 19.6.2013 tukeneet kansanedustajat
-Tuomas Milonoff ja Riku Rantala Docventures-ohjelmissaan aloittamasta Lihaton lokakuu –ruokakampanjasta sekä eläinten tehotuotannon ongelmista puhumisesta ohjelmissaan.

– Turkistarhaton Suomi –aloitettamme tuki eduskunnan äänestyksessä yhteensä 36 kansanedustajaa eri puolueista. He kannattivat historiallista kansalaisaloitetta turkistarhauksen lakkauttamiseksi, ja ansaitsevat tästä kiitoksen. Suomessa tarvitaan vielä paljon työtä turkistarhauksesta eroon pääsemiseksi, mutta tarhauskieltoa kannattaneet veivät tätä tavoitetta aimo harppauksen eteenpäin, kommentoi Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara.

Toisen Pro Animalia –palkinnon saavat toimittajat, mediapersoonat Tuomas Milonoff ja Riku Rantala.

– Milonoff ja Rantala ovat keskustelua herättäneissä mediaprojekteissaan ottaneet kantaa moniin yhteiskunnallisiin ongelmiin. Eräs niistä on eläinten tehotuotanto. Milonoff ja Rantala käynnistivät tänä syksynä Lihaton lokakuu –kampanjan, joka kannustaa ihmisiä vähentämään lihankulutustaan. Tuhansia ihmisiä mukaansa saanut kampanja on jo nyt saanut monet miettimään suhdettaan eläintuotantoon sekä tutustumaan kasvisperäisiin ruokavaihtoehtoihin, iloitsee Tuomivaara.

Milonoff ja Rantala ovat ensimmäiset henkilöt, jotka ovat projektiensa johdosta saaneet sekä Pro Animalia että Anti Animalia –palkinnot.

– Tämä on varmasti ensimmäinen kerta, kun samalle taholle on myönnetty sekä Anti- että Pro Animalia –palkinnot, mutta toivottavasti ei viimeinen. Kehotamme siis etenkin lihan tehotuottajia tsemppaamaan! Viestimme on: eläinten tehotuotannossa on valtavia ongelmia, Milonoff ja Rantala kommentoivat palkintoa.

Pro Animalia ja Anti Animalia –palkintoja on myönnetty vuodesta 1991 lähtien. Aiemmat palkintojen saajat osoitteessa http://www.animalia.fi/medialle/pro-ja-anti-animalia-palkinnot