Sata tunnettua suomalaista tukee Animalian tavoitetta turkistarhattomasta suomesta


Animalian tiedote 4.5.2010

Animalia käynnistää tänään turkisvastaisen mainoskampanjan, jota tähdittää Suomen huippumalli Nanna Grundfeldt. Nanna on yksi niistä sadasta tunnetusta suomalaisesta, jotka yhtyvät Eläinsuojeluliitto Animalian vaatimukseen lakkauttaa turkistarhaus Suomessa vuoteen 2025 mennessä.

”Pukeutuisitko puudeliin?”

”Mikä erottaa naalin puudelista?” kysytään Animalian kampanjamainoksessa Helsingin Sanomien verkkosivuilla. Naaleista tehdään turkkeja, kuuluu vastaus. Mutta miksi kettua on hyväksyttävämpää kantaa päällä kuin koiraa? Mainos kehottaa ottamaan mallia Nannasta, joka ei tee eroa koiraeläinten välillä, sillä kettu kärsii siinä missä koirakin, eikä kärsimys pue ketään.

”Turkistarhaus on jäänne ajalta, jolloin tupakointi oli terveellistä, viina oli viisasten juoma ja Kekkosella oli karvahattu. On vaikea keksiä yhtäkään syytä sille, miksi turkistarhauksen kaltainen eläinten kiduttaminen pitäisi sallia”, kritisoi lasten- ja nuortenkirjailija Timo Parvela. Parvelan ja malli-Nannan lisäksi Animalian Turkistarhaton Suomi 2025 -kampanjaa tukee vaikuttava joukko eri alojen suomalaisia merkkihenkilöitä ministereistä elokuvaohjaajiin, muusikoista yrittäjiin ja professoreihin.

”Tukijalistaa kerätessämme huomasimme jälleen, miten arka aihe turkistarhaus maassamme on. Moni suomalainen vaikuttaja sanoi tukevansa kampanjaamme täydestä sydämestään, mutta pahoitellen, ettei voinut sanoa sitä julkisesti asemansa vuoksi. Turkistarhaus ei saa olla tabu”, Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara painottaa peräänkuuluttaen avointa ja rohkeaa keskustelua turkistarhauksen tulevaisuudesta.

Oman kantansa turkiksia ja turkistarhausta vastaan tuovat Animalian kampanjan myötä esiin mm. kansanedustaja ja moninkertainen ministeri Antti Kalliomäki, akatemiaprofessori Ilkka Hanski, näyttelijä Aku Hirviniemi (alias Marja Tyrni), eläinnäyttelijöiden kouluttaja Tuire Kaimio, biologi Ilkka Koivisto, tutkija Anna Kontula, suunnittelija Paola Suhonen, näyttelijä Samuli Vauramo, opetusministeri Henna Virkkunen, kokoomuspoliitikko Juho Romakkaniemi ja X-factor-kilpailija Yrjänä Salmela. Koko 100 tukijan lista on luettavissa Animalian uusilta kampanjasivuilta.

Turkistarhaton Suomi 2025 –kampanja jalkautuu Helsingin kaduille lauantaina 8.5. sekä seuraavana maanantaina ja tiistaina 10.-11.5. Animalian teltalla Lasipalatsin luona on tarjolla kahvia ja silmänruokaa Nannan kampanjajulisteiden muodossa. Ota mallia Nannasta, ja tule lähettämään kansanedustajallesi turkisaiheinen vetoomuspostikortti! Turkisvetoomuskorttien kuvat ovat Animalian Design Against Fur –julistetaidenäyttelystä, joka on paraikaa maakuntakierroksella ympäri Suomea.

Lisätietoja:

Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara, p. 050 384 5072, (09) 720 65 910

Tiedottaja Tanja Eskola, p. 050 302 81 70, p. (09) 720 65 914

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@animalia.fi

Animalian uudet Turkistarhaton Suomi 2025 –kampanjasivut verkossa