Seppälä sitoutui turkittomuuteen – harva kuluttaja tahtoo ostaa nimenomaan aitoa turkista


Animalian tiedote 26.10.2010

Suomalainen vaateketju Seppälä on sitoutunut jatkossa pitäytymään ainoastaan mallistoissa, jotka eivät sisällä lainkaan aitoa turkista. Eläinsuojeluliitto Animalia kiittää Seppälää päätöksestä lämpimästi, sillä alallaan merkittävän yrityksen sitoutuminen turkittomuuteen viestii vahvasti eettisyyden painoarvon kasvusta myös muotimaailmassa.

Yhä useampi kuluttaja haluaa ostaa eettisesti kestäviä tuotteita, mikä tarkoittaa yleensä myös aidoista turkiksista kieltäytymistä. ”Kaikki kuluttajat eivät aktiivisesti vältä turkiksia, mutta etenkään nuoremmista kuluttajista harva erityisesti havittelee aitoja turkistuotteita. Turkisreunaista takkia ostaessa aito turkis tulee usein mukana ikään kuin vahingossa”, Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara toteaa.

Ulkonäöllisesti aitoa turkkia on vaikea erottaa tekoturkiksesta. Turkisteollisuus onkin lisännyt turkisten somistekäyttöä samaan tahtiin kokopitkien turkkien suosion laskun kanssa. Samalla turkisten kulutus onkin siirtynyt yhä enemmän niitä aktiivisesti tavoittelevilta kuluttajilta sellaisten kuluttajien harteille, jotka mieluusti jättäisivät häkkikasvatetut tuotteet hyllyyn, mutta eivät osaa olla asian kanssa varuillaan.

Juuri 80-vuotta täyttänyt Seppälä näyttää esimerkillään, että kuluttajien mielipiteillä on suuri merkitys. Aitoa turkkia ei tarvita trendikkyyden luomiseen, vaan laadukkaat keinoturkit voivat korvata ne täysin.

”Innostamme ja rohkaisemme asiakkaitamme nauttimaan muodista vain tekoturkiksilla. Uskomme, että tällä päätöksellä on merkitystä monelle kuluttajalle. Myös tekoturkiksissa voi näyttää upealle”, kertoo Kati Kivimäki, Seppälän markkinointijohtaja.

Kansainväliseen Fur Free Retailer – järjestelmään kuuluu lukuisia kansainvälisesti tunnettuja vaateyrityksiä, kuten esimerkiksi H&M, Lindex, KappAhl ja Mango. Turkittomuuteen on sitoutunut yhteensä jo 59 Suomessa toimivaa vaatealan yritystä.

Lisätietoja:

Animalia
Toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara, p. (09) 720 65 910 tai 050 384 5072, salla.tuomivaara[at]animalia.fi

Seppälä
Markkinointijohtaja Kati Kivimäki, puh. 046-876 1500, kati.kivimaki[at]stockmann.com

Animalian Turkittomien vaateliikkeiden lista: www.turkittomatliikkeet.fi

Kansainvälinen Turkittomien vaateliikkeiden lista: www.furfreeretailer.com

www.animalia.fi

www.seppala.fi