Uuden europarlamentin suomalaismepeistä viisi on sitoutunut edistämään eläinten hyvinvointia


Sunnuntaina 25. toukokuuta valittiin uusi Euroopan parlamentti, joka aloittaa työnsä heinäkuussa. Suomesta parlamenttiin valittiin 13 meppiä, joista viisi allekirjoitti vaalien alla koko Euroopan laajuisen Eläinten hyvinvointi -sitoumuksen.

Uusista suomalaismepeistä eläinten hyvinvointia ovat sitoutuneet edistämään Heidi Hautala (vihr.), Liisa Jaakonsaari (sd.), Merja Kyllönen (vas.), Sirpa Pietikäinen (kok.) ja Henna Virkkunen (kok.).

Yhteensä Eläinten hyvinvointi -sitoumuksen allekirjoitti 85 suomalaisehdokasta. Nyt valitut viisi sitoutunutta ovat avainasemassa, kun äänestetään eläinten hyvinvointiin vaikuttavista asioita.

”Työmme eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi Euroopassa ei loppunut vaaleihin. Aiomme seurata meppien työskentelyä tiiviisti ja kertoa erilaisista eläimiin vaikuttavista äänestyksistä myös yleisölle. Näissä vaaleissa ihmiset ovat olleet todella kiinnostuneita siitä, mitä kukin ehdokas ajattelee eläintensuojelusta. Monelle ehdokkaan suhtautuminen esimerkiksi Eläinten hyvinvointi -sitoumukseen on vaikuttanut äänestyspäätökseen. Näillä ihmisillä on oikeus tietää, miten heidän valitsemansa ehdokas tehtävästään ja lupauksestaan suoriutuu”, sanoo Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara.

Eläinsuojelun näkökulmasta kiinnostavaa on myös se, että Hollannin Eläinten puolue (Party for the Animals) sekä Saksan Eläinsuojelupuolue (The Animal Protection Party) saivat molemmat yhden paikan Euroopan parlamentissa.

”Nämä vaalit osoittivat, että eläinsuojelu ei ole enää pelkkä vaaliohjelmien erikoisuus, vaan vakavasti otettava asia muiden poliittisten tavoitteiden joukossa. Tästä kertoo myös se, että kaikki viisi eläinten hyvinvoinnin edistämiseen sitoutunutta meppiämme ovat korkean tason poliitikoita, jotka ovat aikaisemmin toimineet muun muassa ministerin tehtävissä. Eläinsuojelutyö EU:ssa on suomalaisjäsenten osalta hyvissä käsissä, ja odotamme innolla, että pääsemme tekemään töitä eläinten hyvinvointitavoitteidemme saavuttamiseksi tulevalla Euroopan parlamentin viisivuotiskaudella”, sanoo SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati Pulli.

Eläinten hyvinvointi -sitoumus on osa Animalian, SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton ja eurooppalaisen eläinsuojelun kattojärjestön Eurogroup for Animalsin eurovaalikampanjaa, jonka tavoitteena on eläinsuojelun edistäminen ja eläinten parempi hyvinvointi Euroopassa.

 

Lisätietoa

Sitoumuksesta ja sen allekirjoittajista: www.elainpolitiikka.fi/sitoumus

Ninni Pekkala
eurovaalikampanjan koordinaattori, Animalia
puh. (09) 720 6590, 045 7750 1570
ninni.pekkala[at]animalia.fi

Kati Pulli
toiminnanjohtaja, SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto
puh. 050 371 2740
kati.pulli[at]sey.fi