Vuoden eläinsuojeluteko -palkinto Etelä-Suomen läänineläinlääkäri Jessica Löfgren-Erikssonille


SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto palkitsee Eläinten viikolla ansioituneita eläinsuojelijoita. Vuoden Eläinsuojeluteko -palkinto jaetaan henkilölle, joka on toiminnallaan tuonut esiin epäkohtia eläinten oloissa tai edistänyt merkittävällä tavalla eläinten hyvinvointia. Vuoden eläinsuojeluteko 2013 -palkinto jaettiin Eläinten viikon päätteeksi Etelä-Suomen läänineläinlääkäri Jessica Löfgren-Erikssonille.

– Läänineläinlääkäri Jessica Löfgren-Eriksson on virkanainen, jolta vuosien jauhautuminen byrokratian rattaissa ei ole vienyt intohimoa työhön. Hän edistää eläinten hyvinvointia todellisella antaumuksella työn raskaudesta huolimatta ja on väsymätön eläinten hyvinvoinnin puolestapuhuja. Löfgren-Eriksson on puhunut myös eläinten hyvinvoinnin puutteista julkisuudessa ja nostanut esiin esimerkiksi hevosten pidon vaativuutta ja siinä esiintyviä ongelmia, kiittää SEYn toiminnanjohtaja, eläinlääkäri Kati Pulli.

Vuoden 2009 lainsäädäntömuutoksen myötä eläinsuojeluvalvontaa tekevien eläinlääkäreiden määrä Suomessa on lisääntynyt. Pelkästään eläinsuojeluvalvontatehtäviin on perustettu virkoja noin 70.

– Löfgren-Eriksson on tehnyt eläinsuojeluvalvontaa tekevän eläinlääkärin vaativaa työtä tunnetuksi ja aktiivisesti kehittänyt eläinsuojeluvalvontaa alueellaan. Hän tekee yhteistyötä monien eläinalan toimijoiden kanssa ja tietää, että tuloksellinen työ eläinten hyväksi vaatii tiimityötä. SEY arvostaa erityisesti Löfgren-Erikssonin myönteistä ja kannustavaa asennetta vapaaehtoisten kanssa tehtävään yhteistyöhön ja sen kehittämiseen, päättää Pulli.

SEYllä on noin 80 vapaaehtoista eläinsuojeluvalvojaa ja -neuvojaa eläinsuojeluneuvontatehtävissä ympäri Suomen. On tarkoituksenmukaista, että vapaaehtoiset eläinsuojeluvalvojat ja -neuvojat toimivat yhteistyössä viranomaisten kanssa ja tukevat näin eläinten hyvinvoinnin toteutumista parhaalla mahdollisella tavalla.

SEY jakaa Vuoden Eläinsuojeluteko -palkinnon joka vuosi Eläinten viikolla.

Aikaisemmat Vuoden eläinsuojeluteko -palkitut:
2010 Suvi Ojanperä ja Mikael Lindgren
2011 eläinlääkäri Marjatta Snellman
2012 ylipalomies Vesa Nurminen

Lisätietoa:

Kati Pulli
toiminnanjohtaja
kati.pulli@sey.fi
GSM 050 371 2740

Maria Lindqvist
viestintäpäällikkö
maria.lindqvist@sey.fi
GSM 050 557 2463