Animalia eläinten päivänä: turkistarhauksesta luopumiseen laadittava kansallinen suunnitelma


Animalian tiedote 2.10.2009

Tämän viikon sunnuntaina, 4.10. vietetään  kansainvälistä Eläinten päivää. Eläinten päivästä alkaa myös valtakunnallinen 10.10. saakka kestävä Eläinten viikko.  Eläinsuojeluliitto Animalia kiinnittää eläinten viikolla huomiota Suomen putoamiseen kansainvälisen eläinsuojelukehityksen kelkasta.

”Suomessa tarvitaan nyt eläinten päivän tai viikon sijaan eläinten vuosikymmen. Eläinsuojelutilanteemme päivittäminen kansainvälisen kehityksen kärkeen vaatii ainakin vuosikymmenen aktiivista työtä, ja nimenomaan poliittisilta päättäjiltä”, huomauttaa Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara.

”Läntisessä Euroopassa on laadittu poliittisia toimenpiteitä turkistarhauksen rajoittamiseksi tai kieltämiseksi. Pysyäkseen eläinsuojelullisessa kehityksessä mukana Suomen on ryhdyttävä valmistelemaan omaa strategiaansa turkiseläinten häkkikasvatuksesta luopumiseksi”, Tuomivaara vaatii.  Hän puhuu aiheesta Eläinten viikon yleisötilaisuudessa Tampereen Vanhalla kirjastotalolla lauantaina 3.10.2009 klo 14.

Keskiviikkona 7.10. Animalia järjestää varainkeruutempauksen eläinsuojelun hyväksi Kolmen Sepän Patsaalla Helsingissä klo 14-18. Animalian teltalla voi allekirjoittaa myös vetoomuksen, jossa vaadi-taan Suomeen maailman edistyneintä eläinsuojelulainsäädäntöä.

Animalia julistaa eläinten viikon alussa myös perinteiset Pro ja Anti Animalia -huomionosoitusten saajat.

Eläinten viikko huipentuu Kasviskekkerit –tapahtumaan sunnuntaina 11.10. Uudella Ylioppilastalolla klo 14-17 (Mannerheimintie 5, 5. krs). Tapahtuma on suunnattu ihmisille, jotka haluavat tutustua ilmaiseksi kasvisruokaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Helsingin kasviskekkereiden lisäksi kekkerit järjestetään myös Kouvolassa Yhteiskoululla (Salpausselänkatu 36) huomenna lauantaina 3.10.2009 klo 13–16.
Eläinasia jatkuu myös seuraavalla viikolla, kun Animalian vieraaksi saapuu filosofi Elisa Aaltola. Animalian Keskustelua Kuppilassa -filosofiailta järjestetään keskiviikkona 14.10. Helsingissä Vanhan Kuppilassa (Mannerheimintie 3) klo 18.30–20.30. Aaltolan teemana illan keskustelun alustuksessa on ”Eläinten oikeudet – filosofiaa puolesta ja vastaan.” Aaltola esittelee yleisimpiä perusteita, joilla ajatus eläinten oikeuksista pyritään kumoamaan ja vastaväitteitä näille argumenteille. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 Lisätietoja:
– Maailman Eläinten päivää vietetään aina lokakuun neljäntenä päivänä, joka on myös eläinten suojelupyhimyksen Franciscus Assisilaisen päivä. Suomessa Eläinten päivää vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1909. Nykyään Maailman Eläinten päivää vietetään noin 60 maassa ympäri maailmaa.
http://www.worldanimalday.org.uk/
http://www.animalia.fi/

Toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara, p. (09) 720 65 910, 050 384 5072
Tiedottaja Eeva Suhonen, p. (09) 720 65 914, 050 302 81 70
sähköposti etunimi.sukunimi@animalia.fi