Animalia käynnistää ”Turkistarhaton Suomi 2025”-kampanjan julistenäyttelyllä


– Julkisuudesta tutut henkilöt tukevat kampanjan tavoitetta

Mirka Suikkanen, 2008

Animalia käynnistää turkistarhauksen lopettamiseen Suomessa tähtäävän kampanjan. ”Turkistarhaton Suomi 2025” -kampanja vaatii, että Suomessa on laadittava suunnitelma tarhauksen lopettamisesta ja sen aikataulusta. Vaatimusta tukevat elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki, kirjailija Leena Krohn, tieteis- ja tietokirjailija Risto Isomäki, kuvataiteilija Jani Leinonen ja näyttelijä Pamela Tola. Kolme viimeksi mainittua ovat mukana avaamassa turkistarhauksen vastaista julistenäyttelyä maanantaina 1.2. klo 13 Lasipalatsin Akkuna-galleriassa Helsingissä (Mannerheimintie 22–24, sisäänkäynti Simonkadun puolelta).

Elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki antaa ulkomailta käsin täyden tukensa Animalian uudelle kampanjalle ja kertoo ”pitävänsä turkistarhausta viimeisenä niittinä ihmisyyden arkussa”.

Turkistarhaton Suomi 2025 -kampanjan tarkoituksena on kiinnittää huomiota siihen, että Länsi-Euroopan turkis-tarhaajamaat ovat yksi kerrallaan luopumassa turkistarhauksesta tai rajoittamassa sitä voimakkaasti. Animalia vetoaa kampanjassa poliitikkoihin ja poliittisiin ryhmiin asian saamiseksi keskusteluun myös suomalaisessa pää-töksenteossa.

Viime vuoden aikana merkittävistä tarhaajamaista Tanska kielsi kettutarhauksen ja Hollannin parlamentti minkkitarhauksen. Mikäli Hollannin senaatti vahvistaa tänä keväänä parlamentin päätöksen, kieltää Hollanti käytännössä turkistarhauksen kokonaan, sillä aiemmin on jo kielletty kettu- ja chinchillatarhaus. Myös Irlanti päätti vuoden lopulla tarhauksen täyskiellosta.

Maanantaina 1.2. klo 13 avataan Lasipalatsissa Animalian kokoama turkisvastaisen julistetaiteen näyttely. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Näyttelyssä esillä olevat julisteet ja animaatiot ovat kansainvälisen Design Against Fur -suunnittelukilpailun satoa. Näyttelyn julisteita on mahdollista ostaa ja julisteista on myös teetetty sarja postikortteja. Näyttely kestää 7.2.2010 asti.

Lisätietoja:

Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara, p. 050 384 5072, (09) 720 65 910

Tiedottaja Eeva Suhonen, p. 050 302 81 70, p. (09) 720 65 914

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@animalia.fi

Näyttely avoinna Lasipalatsin Akkuna-galleriassa (Mannerheimintie 22-24, käynti Simonkadun puolelta) ma 13–18, ti-pe klo 11–18, la-su klo 11–16

Turkistarhaton Suomi 2025 -sivu

Design Against Fur –kilpailu

Lasipalatsin Akkuna -näyttelytila