Animalian ja SEY:n Säästä possu!-kampanja vaatii sioille oikeutta sikamaiseen elämään


– Sikoja puolustaa eläinsuojelujärjestöjen riveissä myös jääkiekkoilija Tommi Kovanen

Animalian ja SEY:n tiedote 1.6.2010

Eläinsuojeluliitto Animalia ja SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto haluavat grillikauden kynnyksellä muistuttaa suomalaisia siitä, mistä kyljys on kotoisin, sillä harva possu röhkii onnesta syntyessään Suomeen.

Säästä Possu! -kampanjassaan eläinsuojelujärjestöt nostavat esille siantuotannon neljä keskeistä ongelmakohtaa ja esittävät vaihtoehdot olojen parantamiseksi vaatien selkeitä muutoksia sikojen kasvatukseen Suomessa.

”Sikojen ja muiden tuotantoeläinten kohtelu maassamme muistuttaa barbariaa”

Säästä Possu! -kampanjan kummille SM-liigakiekkoilija Tommi Kovaselle joulun alla julkaistut sikatilavideot olivat viimeinen niitti. Suomalaisen lihantuotannon karu arki sai kiekkoilijan jättämään lihan syömisen kokonaan: ”Se, että eläinsuojelulakimme laahaa Euroopan mittapuulla perässä, ei saisi olla syy kaiken hyväksymiselle. Syy tähän kärsimyksen tuottamiseen on meissä ihmisissä, ei lakipykälissä. On surullista ja käsittämätöntä, että ylipäänsä tarvitaan laki suojelemaan eläimiä ihmisten toimilta”, Tommi Kovanen lataa.

Säästä Possu! -kampanjan tiedotustilaisuudessa tiistaina 1. kesäkuuta esitellään kampanjan ilme ja kampanjaa kirittävän kesäkiertueen konsepti kasvismakkaragrilleineen: Jääkiekkoilija Tommi Kovanen on mukana maistattamassa vegaanisia vaihtoehtomakkaroita ja haastamassa Sikapeliin, johon osallistumalla voi muistuttaa kansanedustajia sikojen oikeudesta saada elää saparot säästävällä tavalla.

Helsingin Lasipalatsilta 1. kesäkuuta starttaava kiertue vierailee kesän aikana 8 paikkakunnalla Oulusta Kuopion kautta Raumalle. ”Makkaranpaistajan blogi” raportoi kasvismakkaroiden ja lomasuomalaisten kesäisistä kohtaamisista kiertueen varrelta.

Säästä Possu! -kampanjasivut avautuvat 1.6.2010. Kampanjasivuilla kerrotaan, miten mielenkiintoisia eläimiä siat ovat ja miten muutamilla parannuksilla nykyisiin tuotantokäytäntöihin voitaisiin parantaa suomalaisten sikojen hyvinvointia. Kampanjasivut paljastavat myös mm. kiekkoilija Kovasen lempikasvisruokareseptin sekä antavat vinkkejä siitä, kuinka jokainen meistä voi omalla kulutus- ja ruokailu- ja äänestyskäyttäytymisellään edistää ”sikahyvää” elämää.

Lisätietoja:

Animalia: Toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara, p. 050 384 5072, (09) 720 65 910, Tiedottaja Tanja Eskola, p. 050 302 81 70, p. (09) 720 65 914. Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@animalia.fi

SEY: Toiminnanjohtaja Helinä Ylisirniö, p. 050 371 2740, Viestintäpäällikkö Maria Blomster, p. 050 5572 463.

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@sey.fi