Eläinlaki-vetoomuksen tukijat


Eläinlaki-vetoomuksen tavoitteita tukevat seuraavat henkilöt ja järjestöt:

Henkilöt:

Laura Lindstedt

Laura Lindstedt, kirjailija, kampanjan suojelija
 Anna Abreu

Anna Abreu, artisti
 Jaakko Hämeen-Anttila2 ”Kaikki me olemme eläimiä.”

Jaakko Hämeen-Anttila

kuva: Pertti Nisonen 2011


Risto Isomäki, tieteiskirjailija
 Anssi Kela Anssi Kela, muusikko
Katja Kettu, kirjailija
Jani Leinonen, taiteilija
Sampo Marjomaa

Sampo Marjomaa, juontaja ja käsikirjoittaja
Musta Barbaari Musta Barbaari, artisti ja kehonrakentaja
 Mirja Pyykkö
”Filosofi Peter Singerin sanoin: ’Mikään argumentti ihmisen ylivertaisuuden todistamiseksi ei voi ravistella tätä kovaa tosiasiaa: Kärsimyksessä eläimet ovat meidän kanssamme tasavertaiset.'”

Mirja Pyykkö, toimittaja

Sini Saarela, ympäristöaktivisti
Seela Sella, näyttelijä

Järjestöt:

 

 dodo
 Dodo
”Dodon kärki on, että ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa. Siihen liittyy myös se, mitä maailman kaupungeissa syödään. Kaupunkiviljelyn kautta olemme halunneet tuoda esiin sen, että kaupunkilaiset voivat kasvattaa itse osan ruoastaan. Ravintola Kääntöpöydässä olemme tarjoilleet hävikkiruoasta loihdittuja brunsseja. Paras laki eläimille -kampanjaan osallistumme, sillä haluamme tuoda esille millaisissa oloissa Suomen tuotantoeläimet elävät, ja mikä linkki niiden ja ruokamme välillä on. Vaihtoehtoja on sekä lautaselle että eläimille.”
 Luonto-Liitto_logo Luonto-Liitto
 maanystavat Maan ystävät
 oikeutta elaimille Oikeutta eläimille
 taiyo
Taideyliopiston ylioppilaskunta
 Vegaaniliitto Vegaaniliitto
 almahelp AlmaHelp

”Eläimiä tulee kohdella vastuullisesti ja niiden hyvinvointi on otettava vakavasti. Nykyinen eläinsuojelulainsäädäntö on kiistatta vanha ja aikaansa jäljessä. Koirien ja kissojen hyvinvoinnin turvaaminen ja kehittäminen kuuluvat yhdistyksemme ydinasioihin, minkä vuoksi näemme tärkeänä, että eläinsuojelulain kokonaisuudistuksessa annetaan riittävä painoarvo seuraeläinten asioiden parantamiselle.

Yksi keskeisistä on kissojen ja koirien tunnistusmerkintä ja rekisteröinti, jotka tulee säätää pakolliseksi. Lainsäädännöllä tulisi edistää lisäksi erityisesti kissojen sterilointien ja kastrointien merkitystä. Niillä voidaan vähentää merkittävästi ei-toivottujen pentueiden määrää ja tätä kautta vaikuttaa suoraan maamme kissaongelman ratkaisemiseen. Odotamme uudelta eläinsuojelulailta edistyneitä työkaluja nimenomaan ennaltaehkäisevään eläinsuojelutyöhön.

Älykkäällä ja edistyksellisellä eläinsuojelulainsäädännöllä voidaan parantaa sekä suomalaisten eläinten hyvinvointia että esimerkin kautta olla kehittämässä merkittävästi koko kansainvälisen eläinsuojelun tilaa. Toivomme lain valmistelun parissa toimivilta kollektiivista halua ja rohkeutta tehdä Suomen uudesta eläinsuojelulaista maailman paras.”

 auringonkoirat Auringonkoirat
 balkanin koirat Balkanin koirat
 costa blanca Costa Blancan rescuekoirat
 dog force 1 Dog Force One

”Meille eläinsuojelulain uudistaminen nykytietämystä eläimistä vastaavalle tasolle on tärkeää. Sitä on vaikea sanoiksi pukea, kun hävettää elää tällaisessa näennäisessä hyvinvointivaltiossa, jossa kuitenkin suhtaudutaan välinpitämättömästi muihin elollisiin olentoihin ja niiden hyvinvointiin. Viis siitä, että niiden älykkyydestä, tuntevuudesta ja herkkyydestä on saatu kiistatonta näyttöä tieteellisiä tutkimuksia myöten. Hävettää elää tässä maassa, jossa tuntuu, että suurin osa päättäjistä on laittanut päänsä puskaan ja siellä hokevat jotain mantraa siitä, että ei ne eläimet mitään tunne, nehän ovat vain tavaraa. Eläinten huonosta kohtelusta olisi jouduttava edesvastuuseen entistä herkemmin ja rangaistuksien tulisi olla kunnollisia ja kovia. Esim. tämä Suomen kulkukissaongelma ei tule koskaan ratkeamaan pelkällä vapaaehtoistyöllä ja hyvällä tahdolla. Valitettavasti.”

 espanjan katukoirat Espanjan katukoirat
 galgos del fenix Galgos del Fenix
 Hesy
Helsingin eläinsuojeluyhdistys
 kodinvaihtajat Kodinvaihtajat
 espanjan koirat Kodittomat Espanjan Koirat
 kky Kodittomien koirien ystävät
 
Kreetan Kodittomat Eläimet
 kuono
Kuono ry
 kyproskoirat Kyproskoirat

”Ei ole olemassa suurempaa kärsimystä kuin yksilön kärsimys. Jokaisella eläimellä on väliä.”

 pelastetaan koirat Pelastetaan koirat
 PAFi ry_virallinen logo
Pro Animals Finland
 rekkurescue Rekku Rescue
 kulkurit Rescueyhdistys Kulkurit
 skot Suomen koirien turvakoti
 
Venäjän katukoirat
 vk logo Viipurin koirat